maak kennis met DISC

Wanneer je niet bekend bent met DISC, is nu het moment gekomen om kennis te maken! 

De DISC® Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse kenmerken meet van menselijk gedragHet brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.

 

De DISC persoonlijkheidsanalyse helpt je op weg naar het nemen van de juiste beslissingen, het luisteren naar je gevoel en je zeker te voelen in je besluitvorming.

 

Persoonlijkheidsstijlen

De DISC werkt met persoonlijkheidsstijlen welke worden weergegeven in kleuren, namelijk Rood (Direct, Dynamisch) Geel (Inspirerend, interactief), Groen (Stabiel, Supportgevend) en Blauw (Correct en Consciëntieus). Ieder individu heeft een persoonlijkheidsstijl die bestaat uit een mengeling van kleuren. Het DISC profiel geeft middels grafieken inzicht in jouw persoonlijke kleurenpallet.

 

Hoe ziet jouw kleurenpallet eruit?

De DISC persoonlijkheidsanalyse bestaat uit een 24-tal stellingen waarvan je in maximaal 10 minuten  aangeeft welke woorden wel of juist niet op jou van toepassing zijn. Vervolgens gaan wij aan de slag met de antwoorden en komt er een waarheidsgetrouwe en realistische rapportage uit rollen.

Deze rapportage is niet vaag en zweverig, maar concreet en duidelijk in het weergeven van wat bij jouw persoonlijkheid  past. Vragen als " In welke situaties kom jij het best tot je recht, welke moet je juist zien te ontwijken"  en "in welke vorm van communiceren voel jij je het prettigst, welke wijze van communiceren ga je liever uit de weg". Nog veel meer praktische situaties komen aan bod in de rapportage die herkenbaar zijn in jouw persoonlijke gedragskenmerken.

 

lees meer over DISC

 

 

Voor meer informatie over de DISC persoonlijkheidsanalyse klik hier.